Werkwijze & kosten

Werkwijze

Scheidingsbemiddeling begint altijd met een kennismakingsgesprek. De komende periode moeten er veel belangrijke en ingrijpende beslissingen worden genomen. Dat geeft onrust en is een emotioneel proces voor jullie. Daarom is het belangrijk om vertrouwen te hebben in een mediator die jullie op een professionele manier kan begeleiden de komende periode. Maar ook kan zorgen voor het geven van overzicht en rust. Tijdens het kennismakingsgesprek wil ik jullie leren kennen, maar ik wil ook dat jullie mij leren kennen. Ik vind het belangrijk dat we beiden met een goed gevoel starten aan onze samenwerking. Het kennismakingsgesprek is gratis en vindt plaats bij mij op kantoor in Purmerend.

Scheidingsbemiddeling

Na ons kennismakingsgesprek volgen nog 4 à 5 afspraken. Tijdens deze gesprekken passeren alle onderwerpen de revue zodat uiteindelijk het echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan ingediend kan worden. Gemiddeld ronden we mijn mediation na 5 tot 6 weken af. Zodra alle afspraken rond zijn en op papier staan, stellen we het definitieve convenant op. Dit convenant moet dan nog door een advocaat bij de rechtbank ingediend worden. Dit regel ik voor jullie. Naast jullie mediator, ben ik er ook om te helpen met alle praktische zaken. Samen kijken we naar het ouderschapsplan, de financiële afwikkeling en woonsituatie.

Mediation in de regio

 

Scheiden Purmerend

Als scheidingsbemiddelaar kunnen jullie mij inschakelen voor begeleiding en mediation in de regio’s Purmerend, Zaanstreek en Groot-Waterland. Natuurlijk begeleid ik jullie ook graag als jullie in of rondom de regio Amsterdam, Alkmaar, Edam, Hoorn of Marken wonen of het geen probleem vinden om naar het kantoor in Purmerend te reizen.

Één loket voor alle diensten

Door mijn jarenlange ervaring en samenwerking met verschillende dienstverleners, hebben jullie maar één loket nodig. Mocht het nodig zijn om externe adviseurs in te schakelen, dan verwijs ik jullie door naar betrouwbare partners in mijn netwerk. Dit voorkomt dat jullie zelf moeten zoeken naar een geschikte dienstverlener. Ik werk samen met:

  • Kindertherapeuten;
  • Psychotherapeuten en Relatietherapeuten;
  • Financiële dienstverleners;
  • Notarissen;
  • Budgetplanners;
  • Makelaars;
  • Accountants.

 

Kosten van scheidingsbemiddeling

De kosten van jullie traject is afhankelijk van de bemiddeling die nodig is. Zijn er kinderen waarvoor een ouderschapsplan opgesteld moet worden? Welke zaken rondom de huwelijkse voorwaarden en onderneming moeten geregeld worden? Na het kennismakingsgesprek maak ik graag een passende aanbieding voor jullie. Ik werk met vaste prijzen voor het gehele traject. Dat geeft jullie duidelijkheid over de kosten die in totaal gemaakt worden. Daarbij reken ik ook al de kosten door die gemaakt moeten worden bij de rechtbank voor het indienen van het verzoekschrift en de griffierechten.

Vergoeding van de kosten voor mediation

Als jullie beneden een bepaalde inkomensgrens vallen, komen jullie in aanmerking voor gesubsidieerde mediation via de Raad voor Rechtsbijstand. Ik kan voor jullie een aanvraag indienen hiervoor. Wil je weten of je in aanmerking komt? Check dan op deze website alvast of jullie aan de voorwaarden voldoen.

Ook sommige rechtsbijstandverzekeraars vergoeden een deel van de kosten voor mediation. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt geen rechtshulp bij echtscheiding, maar geeft vaak wel een vergoeding voor mediation. Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Controleer dan in de polisvoorwaarden of mediation (deels) vergoed wordt door de verzekeraar.

Wil je meer weten over mijn werkwijze en de kosten? Neem dan contact met mij op.