Scheiden in Monnickendam (gemeente Waterland)

Scheiden in Monnickendam

https://nl.wikipedia.org/wiki/Monnickendam

Net zoals in alle andere gemeentes in Nederland komt scheiden in Monnickendam ook voor. Monnickendam is een plaats met stadsrechten en is een onderdeel van de gemeente Waterland. Ondanks dat Monnickendam ongeveer 10.000 inwoners heeft de plaats in het jaar 1355 officieel stadsrechten gekregen.

Wellicht dat scheiden in Monnickendam op zich helemaal niet zo bijzonder is. In Monnickendam gaan gemiddeld net zoveel mensen uit elkaar als in rest van Nederland.

Dus ook in Monnickendam gaan 1 op de 3 stellen uit elkaar.

Het is nooit fijn om zelf of in je nabije omgeving met een scheiding geconfronteerd te worden. Je ziet in eerste instantie alleen maar verliezers en met de wetenschap dat iedereen er slechter van zal worden.

Mensen die in hun omgeving een echtscheiding hebben meegemaakt, weet dat dit behoorlijk ingrijpend kan zijn. Dit is vaak het geval wanneer er kinderen in het spel zijn.

Wanneer je in deze omstandigheden terecht komt, hoe pak je dit dan aan?

Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Er zijn diverse instanties die je bij een scheiding in Monnickendam kunnen bijstaan zoals advocaten, mediators, scheidingsbemiddelaars etc.

Hoe maak je nu de juiste keuze wie je het beste kan bijstaan als je gaat scheiden?

Advocaat

Advocaat

  1. De advocaat:

Een advocaat is zeer geschikt op momenten dat jullie er zelf niet uitkomen. De twee advocaten gaan in individueel overleg met jullie beiden de strijd aan. Doordat beide partijen strijden tot het uiterste zullen de kosten hoop oplopen. De rechter zal via arbitrage beslissen brengen en daar hebben jullie zelf geen invloed op.  Vaak is het zo dat één van beide partijen of beide partijen hier niet tevreden mee zijn. Je zult echter moeten slikken.

  1. De mediator:

De mediator inschakelen is zeer geschikt als de communicatie moeizaam verloopt en te trachten om met elkaar in gesprek te blijven. De mediator zal de communicatie trachten te verbeteren en te stimuleren. In publicaties lees ik vaak: Mediation lost op! Ik vraag me af of dit werkelijk zo is want dat moet je bij mediation toch echt zelf doen. Voor bepaalde inhoudelijke onderwerpen moet je naast de mediator ook nog andere vakspecialisten inschakelen zoals kindercoaches, hypotheekadviseurs etc. De kosten van een scheiding zijn door het inschakelen van diverse andere specialisten onoverzichtelijk en zullen oplopen. Je hebt wel zelfbeschikking maar de kosten voor een mediation bij echtscheiding kunnen fors oplopen.

  1. De scheidingsbemiddelaar:

De scheidingsbemiddelaar is zeer geschikt als je besloten hebt om te scheiden en er samen uit wilt komen. Jullie beschikken niet over de noodzakelijke inhoudelijke kennis omdat er veelvoud en variatie aan onderwerpen bij een scheiding komt kijken. Dan kan een bemiddelaar jullie helpen om met elkaar in gesprek te blijven. Daarnaast kan de bemiddelaar je ook zelf bij alle onderwerpen die te maken hebben met jullie scheiding informatief en inhoudelijk bijstaan.

  1. Scheiden met Floris

    Scheiden met Floris

    Scheiden met Floris

Veel mensen zien de voordelen in de aanpak en het stappenplan van Scheiden met Floris bij scheiden in Monnickendam. Is jullie interesse gewekt? Er zijn veel voordelen, wanneer jullie hiervoor kiezen. Door het scheidingsproces goed en snel te doorlopen, kunnen jullie je alweer snel gaan focussen op de toekomst. Voor de hele regio Waterland en de Zaanstreek is Floris Heuyerjans (tel. 06-51920457) jullie professionele en gecertificeerde (familie) mediator. Wil je een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen bij een mediator in de nabije omgeving? Dan kan je uiteraard ook het contactformulier invullen.

https://scheidenmetfloris.nl/contact/

Voor nog meer informatie kun je ook gratis mijn e-book: “Ongedwongen Onthuwelijken”downloaden via de volgende link: https://kijk-op.nl/onthuwelijken/