Scheiden en mediation Volendam

Scheiden en mediation Volendam

Hierbij wat informatie over scheiden en mediation Volendam. De cijfers liegen er niet om: één derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Scheiden is een periode van afscheid nemen. Afscheid nemen van je vertrouwde leven en je vertrouwde omgeving. Dat brengt een hoop verdriet met zich mee. Misschien bent je wel teleurgesteld in jezelf, omdat het niet gelukt is om je huwelijk goed te houden. Of misschien geeft het idee van scheiden wel een gevoel van opluchting, omdat je weet dat er een nieuw leven en een nieuwe toekomst voor je open ligt. Hoe het ook zij, scheiden heeft altijd een impact op je leven. Een nieuwe periode breekt aan. Het is een tijd van afscheid nemen, verdriet, boosheid en vooral een tijd van afspraken maken. Het maken van goede afspraken is in deze periode zeer belangrijk. Bij de meeste stellen is het maken van afspraken over de financiën een lastig punt. Vaak is er kennisverschil, omdat één van de partners tijdens de relatie verantwoordelijk is geweest voor alle in- en uitgaven. Deze persoon weet vaak meer over de waarde van de woning, over hypotheken en de kosten van het huishouden. Vaak is het moeilijk om hier samen met je partner uit te komen. Daarom kun je via Scheiden met Floris deskundige hulp inschakelen van een ervaren en deskundige bemiddelaar die je helpt om goede afspraken voor beide personen te maken.

Scheiden en mediation Volendam: de knoop doorhakken

Scheiden is altijd een verdrietig proces. Vaak gaat er hier al een periode van ruzies en meningsverschillen aan vooraf. Het huwelijk en de relatie tussen jou en je partner is allang niet meer zoals het geweest is. Misschien heb je zelfs lange gesprekken gevoerd met je partner en geprobeerd samen of met externe hulp een oplossing te vinden voor de problemen die tussen jullie spelen. Misschien zijn jullie vervolgens zelf samen na onderling overleg tot de conclusie gekomen dat scheiden voor jullie de beste oplossing is. Maar misschien ben jij wel degene die besloten heeft dat je weg wilt gaan bij jouw partner. In dat geval is het belangrijk dat je de knoop hierover doorhakt en jouw partner hiervan op de hoogte stelt.

Scheiden en mediation Volendam: goed bedoeld advies van derden

Er is openheid en beiden spreken de ambitie uit om hier samen goed uit te komen. Voor jullie zelf maar vanzelfsprekend ook voor de kinderen. Opvallend is, dat in de loop van een scheidingsproces, hier soms iets in veranderd. Dat komt enerzijds omdat de scheiding een feit is en er overgegaan wordt tot de verdeling. Aan de andere kant komt dat door de omgeving: alle vrijblijvende adviezen en opgeklopte verhalen op verjaardagen en in gesprekken. Floris zegt daarom altijd: het is jullie scheiding, jullie zijn uniek dus jullie scheiding is ook uniek. Doe de scheiding dan ook op jullie eigen manier!

Herken je dat: je maakt iets mee en deelt dit met iemand, vervolgens wordt je overdonderd door adviezen en verhalen over het verhaal van de neef van de broer van de buurman die naast je beste vriendin woont. Het is natuurlijk allemaal erg goed bedoeld, geliefden en anderen willen je vanzelfsprekend bijvallen en ook graag helpen. Misschien zelfs voor je zorgen door te voorkomen dat je mogelijk de verkeerde keuzes maakt of jezelf misschien tekort doet. Goed bedoelde woorden, die onbedoeld ook veel stuk kunnen maken. Het luisteren naar verhalen van anderen levert slechts 1 op 100 adviezen iets goeds op. De andere 99 zorgen voor strijd. Het zijn vaak gedramatiseerde verhalen die jullie alleen maar verder uit elkaar brengen. Gun je ex een nieuwe toekomst en jezelf ook. Dat kan alleen maar door te scheiden op jullie eigen manier.

Scheiden en mediation Volendam: zoek hulp voor het maken van afspraken

Nadat de beslissing genomen is om uit elkaar te gaan, moeten er afspraken gemaakt worden over de kinderen (zie ook https://scheidenmetfloris.nl/ouderschapsplan/) en over de financiële en materiële zaken. Dit is een lastige klus, want jullie hebben beiden ieder jullie eigen wensen in de verdeling hiervan. Om de beslissingen hierover in goede banen te leiden kun je de hulp van een betrouwbare mediator als bemiddelaar inroepen. Een bemiddelaar of mediator is altijd een neutraal persoon en zal daarom voor jullie beiden de beste afspraken willen maken. Het is belangrijk dat je goede en duidelijke afspraken op papier hebt staan, anders kan je jouw echtscheiding niet aanvragen bij de rechtbank.

Scheiden en mediation Volendam: de scheiding aanvragen

Eén van de moeilijkste stappen in het scheidingsproces is het definitief aanvragen van de scheiding. Door deze aanvraag in te dienen maak je jouw scheiding definitief en is er geen weg meer terug. Je vraagt de scheiding aan met een verzoekschrift tot echtscheiding. Dit kan een eenzijdig verzoekschrift zijn of een gezamenlijk verzoekschrift, afhankelijk van of jullie beiden willen scheiden. Ook moet er een ouderschapsplan ingediend worden met gemaakte afspraken over de opvoeding van de minderjarige kinderen en een vaststellingsovereenkomst met gemaakte afspraken over de verdeling van de financiële en materiële zaken. Scheiden met Floris kan in al jouw wensen voorzien om deze stukken bij de rechtbank aan te bieden. Één contactpersoon die alles voor jullie scheiding van A tot Z regelt.

Scheiden en mediation Volendam: de afsluiting

Wanneer de rechter de scheiding heeft uitgesproken is dit een nieuwe start in jouw nieuwe leven. Je kunt nu aan het verwerkingsproces beginnen. Vaak heeft een scheiding een diepe impact gehad en dat heeft ook zijn tijd nodig. Gun jezelf ook de tijd om over de scheiding heen te komen en aan je nieuwe leven te wennen. Er ligt tenslotte nog een hele nieuwe toekomst voor je! Mediation bij scheiding Volendam is dankzij Scheiden met Floris in bijna alle gevallen succesvol. Zie ook https://scheidenmetfloris.nl/referenties/.

Voor nog meer informatie kun je ook gratis mijn e-book: “Ongedwongen Onthuwelijken”downloaden via de volgende link: https://kijk-op.nl/onthuwelijken/

 

Scheiden en mediation Volendam

Floris van Scheiden met Floris (foto: Regina Schilder)