Scheiden en Mediation Purmerend

Scheiden en mediation Purmerend 

Gemeentehuis Purmerend

Gemeentehuis Purmerend

Je loopt op de Koemarkt in Purmerend en loopt richting de Westerstraat en komt dan uit bij het gemeentehuis. Je denkt gelijk terug aan de dag dat jullie leven samen zou beginnen. Wat was het een fraaie dag en kijk waar jullie nu staan. Het hoge woord is er inmiddels uit: jullie gaan nu echt definitief uit elkaar. Het liep al langer niet goed tussen jullie maar toch blijft het moeilijk om deze beslissing te nemen en de volgende stap in jullie leven te zetten

Een scheiding en wat nu?

De kinderen, de familie en vrienden zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Nu is er echt geen weg terug. Maar waar moet je beginnen? Zou één van beiden in de woning kunnen blijven wonen en wie gaat er verhuizen? Moeten de kinderen dan naar een andere school? Heb je straks nog wel voldoende budget om boodschappen te doen? Wat zijn de (on-) mogelijkheden? Allemaal logische en belangrijke vragen. En dan besef je dat het nodig is, dat iemand jullie gaat begeleiden, in jullie proces. Want de toekomst ziet er voor jou anders uit dan voor je ex en het lijkt wel of de wederzijdse belangen uiteen gaan lopen. En met elkaar in gesprek gaan, loopt regelmatig uit op onbegrip en dat hadden jullie vroeger niet. Is er dan iemand die in jullie proces al deze onderwerpen aansnijdt en jullie helpt om in kaart te krijgen wat er mogelijk is? En wat niet mogelijk is? Ja, bij Scheiden met Floris komt vaak het antwoord tijdens het proces. Ook voor de kinderen is het maken van goede afspraken en het helder vastleggen in een ouderschapsplan erg belangrijk voor zowel nu als later. (zie ook https://scheidenmetfloris.nl/ouderschapsplan/)

Wie kan ons hierbij helpen?

Je duikt op internet en de aanbieders van diensten bij uit elkaar gaan, en die zijn in grote getalen aanwezig. Allemaal bieden ze iets unieks aan. Samen naar een advocaat, dat kan. Samen naar een mediator, kan ook. Zelf regelen via internet, kan maar is best lastig want vergeten we dan niet iets? Scheiden met Floris ( zie https://scheidenmetfloris.nl/over-floris/ ) gaat een stap verder dan genoemde partijen. Hoe ik dat bedoel? Scheiden met Floris kan, naast enkel mediation, ook met jullie meedenken en praktijkervaringen delen. Als ervaren bemiddelaar kan ik jullie vertellen hoe andere stellen vraagstukken hebben aangepakt. En als deze ervaren scheidingsbemiddelaar ook nog eens samenwerkt met partijen die zaken voor jullie in werking kunnen zetten (denk aan hypotheken, lopende verzekeringen, of andere financiële of fiscale vraagstukken, zie ook https://scheidenmetfloris.nl/financiele-afwikkeling/), dan kan het inregelen van het nieuwe leven gelijk beginnen.

Behoefte en hulp bij structuur en duidelijkheid is nodig

Scheiden en mediation Purmerend is geen overbodige luxe wanneer jullie net samen besloten hebben om uit elkaar te gaan. Emoties en spanningen komen en gaan, dat hoort ook zo. Je kijkt op internet en je wordt overvallen door de hoeveelheid wat er over scheidende stellen geschreven wordt. Vrienden en collega’s geven jullie volop goed bedoelde adviezen en waarschuwingen. En niets past echt bij jullie, sterker nog: de angst neemt toe. Hoe moeten wij dit samen oplossen en waar beginnen wij dan. Kortom, goed en eerlijk Scheiden en mediation Purmerend is voor jullie nodig tijdens dit emotionele maar ook zakelijke proces. Mediation biedt namelijk duidelijkheid in jullie situatie, zowel nu als later na de scheiding.

Ga terug naar de start

De meest gestelde vraag tijdens kennismakingsgesprekken is: waar beginnen we? Het is zo logisch, dat deze vraag komt. Waarom? Veel zaken zijn verbonden aan elkaar. Het huis en waar wonen straks de kinderen. De zorgverdeling en wat betekent dat voor wie er in het huis blijft. Als er 1 blijft wonen, is er dan nog wel ruimte voor partneralimentatie. Dat zijn zaken die op tafel moeten komen voordat jullie keuzes gaan maken. Samengevat: Scheiden en mediation Purmerend brengt je zoveel meer. Meer rust, heldere uitleg en meer inzicht in de keuzemogelijkheden.

Met 1 of meerdere deskundigen aan tafel?

Bij een reguliere mediator moet je meestal langs meer ervaringsdeskundigen op andere gebieden (afspraken over de kinderen en de alimentatieberekening). Daarnaast moet je langs een advocaat die de stukken gaat indienen bij de rechtbank. Je zit dus al met meerdere partijen aan tafel in hetzelfde proces. Dat is niet altijd even prettig. Ook omdat iedere partij altijd een plasje wil doen over opgestelde zaken, en jullie waren er nou samen zo goed uitgekomen. Een advocaat heeft vaak geen expertise op het gebied van kinderen en scheiden. Hij of zij legt alle wensen vast maar is inhoudelijk (op de financiële paragraaf na) niet verantwoordelijk. En als het gaat om het maken van je inkomsten en uitgaven na de scheiding, dat moet je zelf uitdenken. Dat is niet zijn of haar rol. Dat laatste geldt meestal ook voor een mediator. Scheidingsbemiddeling via Scheiden met Floris bij het scheiden en mediation Purmerend biedt jullie meer structuur en inzicht. En na een paar gesprekken, kan je zien hoe de toekomst eruit gaat zien. En dat geeft jullie duidelijkheid en rust.

100% klanttevredenheid

100% klanttevredenheid

Bij Scheiden met Floris aan de Voltastraat 21 in Purmerend is Floris Heuyerjans (tel. 0651920457) jullie professionele en MfN gecertificeerde (familie) mediator. Scheiden met Floris kan jullie beiden helpen een nieuw begin te maken na de scheiding. Click op https://scheidenmetfloris.nl/contact/ voor het aanvragen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier.

Voor nog meer informatie kun je ook gratis mijn e-book: “Ongedwongen Onthuwelijken”downloaden via de volgende link: https://kijk-op.nl/onthuwelijken/