Mediation bij scheiden in Zaandam (Zaanstad)

Zaandam

Zaandam

Mediation bij scheiden in Zaandam (Zaanstad) – Uit elkaar en wat nu?

Jaarlijks kiezen tienduizenden stellen ervoor om uit elkaar te gaan. In sommige gevallen is het uit elkaar gaan een simpele bezigheid. Het is echter ook mogelijk dat jullie niet zomaar uit elkaar kunnen gaan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn, wanneer er sprake is van een samenlevingscontract, een geregisterd partnerschap of wanneer jullie (met of zonder huwelijkse voorwaarden) getrouwd zijn. In dergelijke gevallen is mediation bij het scheiden in Zaandam (Zaanstad) vaak een uitkomst. De kans is groot dat je na een lange periode hebt besloten om de knoop definitief door te hakken. Je wilt de scheiding doorzetten. Dit is vaak geen makkelijke beslissing. Emoties kunnen in dergelijke situaties hoog oplopen. De eerste stap die mensen moeten zetten, is direct al een erg lastige. Het vertellen van je omgeving over dat jullie niet langer een stel zijn. Mogelijk ben je zelf nog niet eens helemaal gewend aan het idee dat jullie uit elkaar zijn.

Dankzij mediation bij scheiden in Zaandam (Zaanstad) is de scheiding goed geregeld

Veel mensen zouden het liefst alles zelf regelen. Het zou erg prettig zijn als je alles zelf kon regelen, zonder tussenkomst van je (toekomstige) ex-partner. Je begrijpt echter dat dit niet mogelijk is. De beste manier om de scheiding af te handelen, is door samen goede afspraken te maken. Het is daarom belangrijk dat jullie bereid zijn om met elkaar te praten. Samen kunnen jullie immers de beste afspraken maken. Jullie kunnen de wensen van jezelf aan de andere persoon voorleggen. Mogelijk dat je bepaalde ideeën hebt over de opvoeding van jullie kinderen. Het is ook mogelijk dat je graag in het huidige huis wilt blijven wonen en je kunt onderbouwen waarom dat het beste is. Wellicht dat je ex partner dit ook graag wilt en dat jullie hier samen met een mediator uit kunnen komen en goede afspraken kunnen maken. De beste manier om dergelijke onderwerpen te bespreken en afspraken vast te leggen, is om dit samen te doen met een onafhankelijke mediator. De mediator neemt alle tijd om dergelijke afspraken in goed overleg met elkaar te kunnen maken. De mediator beschikt daarnaast over alle benodigde kennis en geldende regels. Dat is wel belangrijk want zo kom je achteraf niet voor nare verrassingen te staan. Mocht je veel zaken zelf regelen, dan is de kans aanwezig dat je op de korte termijn of op de langere termijn tegen problemen aanloopt. Wanneer je er voor kiest om Scheiden met Floris in te zetten, weet je zeker dat er niets wordt vergeten en dat je in de toekomst ook tevreden terug kunt kijken op de afspraken die jullie gemaakt hebben.

Bij scheiden in Zaandam (Zaanstad) is wederzijds respect belangrijk

Als je midden in het scheidingsproces zit, kan je je mogelijk bijna niet meer voorstellen dat jullie in het verleden erg gelukkig met elkaar zijn geweest. Het is echter wel belangrijk dat je dit in je achterhoofd houdt. Wanneer je dit namelijk in je achterhoofd houdt, ben je mogelijk ook beter bereid bent om compromissen te sluiten. 

Overeenstemming

Samen eerlijke afspraken maken

Mediator in de regio Zaandam (Zaanstad/Purmerend) 

Veel mensen kiezen voor Scheiden met Floris omdat mediation bij scheiden in Zaandam (Zaanstad) via Scheiden met Floris in Purmerend een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van bijvoorbeeld een advocaat. Ik vertel je graag tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek wat deze voordelen precies zijn. Daarnaast kunnen we kijken of jullie geschikt zijn voor mediation. Door het scheidingsproces goed en snel te doorlopen, kunnen jullie je al weer snel gaan focussen op de toekomst. Voor de hele regio is Floris Heuyerjans (tel. 06-51920457) jullie professionele en MfN gecertificeerde (familie)mediator. Wil je een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen bij een deskundig en ervaren mediator in de nabije omgeving? Dan kun je uiteraard ook het onderstaande contactformulier invullen.

Link: https://scheidenmetfloris.nl/contact/

Voor nog meer informatie kun je ook gratis mijn e-book: “Ongedwongen Onthuwelijken”downloaden via de volgende link: https://kijk-op.nl/onthuwelijken/