Echtscheiding Purmerend

Echtscheiding Purmerend

Jullie hebben het besluit genomen dat uit elkaar gaan voor jullie de beste optie is. Dit is één van de verdrietigste en meest ingrijpende beslissingen die mensen in hun leven moeten maken. De keuze van een echtscheiding Purmerend komt vaak ook niet plotseling. Hier is vaak al een hele intense en moeilijke periode aan vooraf gegaan. Wanneer je uiteindelijk de keuze gemaakt hebt om te gaan scheiden, zal er een moeilijke en onduidelijke periode volgen. Wie in een scheidingssituatie zit, wil in eerste instantie nog niet teveel nadenken over de toekomst. Elke dag brengt zijn eigen hectiek en sores om het verlies van de relatie en het verdriet van de kinderen. De toekomst lijkt meer een bedreiging. Het is te groot om te overzien, niet vast te stellen hoe ver weg en niet te sturen. Toch zullen er dingen geregeld moeten worden en er ook stappen gezet moeten worden.

Gezamenlijk of eenzijdig regelen?

Wanneer je beiden samen achter de scheiding staat, kun je dit verzoekschrift samen met je partner versturen. Wil één van beiden niet scheiden of met de echtscheiding niet instemmen, dan zal er een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding ingediend worden. De echtscheiding moet dan verder in een rechtszaak uitgesproken worden. Omdat één van de partners niet met de scheiding of met de voorwaarden instemt, kan dit een langlopende kwestie worden. Deze kwesties duren gemiddeld vaak langer dan een jaar. Dit zal ook de onderlinge sfeer niet positief beïnvloeden. Ook zullen de kosten behoorlijk oplopen.

Kiezen voor een ervaren mediator

Het is daarom beter dat je samen met je partner afspraken op papier gaat zetten voor de toekomst. Deze afspraken zijn gericht op de opvoeding van de kinderen en afspraken over de verdeling van jullie financiële en materiële bezittingen. Het is raadzaam om hierbij een deskundig en ervaren mediator bij dit proces in te schakelen. Samen met jou en je partner zal de mediator de belangen van de kinderen op papier zetten. De belangen en de prioriteit van de kinderen staat voorop. Jullie gaan beiden er goed over nadenken wie welk deel van de opvoeding op zich zal nemen en hoe dit zal worden vormgegeven. De afspraken die hieruit voortvloeien, zullen worden opgenomen in een zogenoemd ouderschapsplan. Vervolgens zullen er goede en duidelijke afspraken gemaakt moeten worden over de financiële en materiële kant van de scheiding.

Ervaren mediator

Afscheid nemen

Na de echtscheiding komt bovendien de tijd waarin je afscheid neemt van elkaar. Daarnaast ook van jullie gemeenschappelijke leven in (relatieve) luxe. Het is, financieel gezien, een stuk zwaarder om alleen verantwoordelijk te zijn voor de hypotheek of de huur, gas water en elektra, de boodschappen en alle verzekeringen. De afspraken die hierover gemaakt worden, worden opgenomen in een scheidingsconvenant. Wanneer jij en je partner het met beide documenten eens zijn, moeten deze ondertekend worden en kan de echtscheiding aangevraagd worden.

De echtscheiding regelen

Nadat alle afspraken duidelijk zijn gemaakt en vastgelegd, zal een advocaat de documenten voor de rechter brengen. Scheiden met Floris zal dit allemaal netjes voor jullie regelen en verzorgen. De rechter zal vervolgens het huwelijk ontbinden. Jullie krijgen beiden de beschikking van de rechter toegezonden. Die beschikking is een schriftelijke bevestiging dat het huwelijk ontbonden is. Deze beschikking zal vervolgens na jullie wederzijdse instemming ingeschreven worden in de basisadministratie van de gemeente en dan is de echtscheiding definitief en voltrokken. Het totale proces van de echtscheiding Purmerend zal, wanneer er geen verdere moeilijkheden of complicaties zijn, ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Veel mensen kiezen voor de professionele, menselijke aanpak en begeleiding van Scheiden met Floris. Maak daarom een afspraak voor een kennismakingsgesprek: https://scheidenmetfloris.nl/contact/

Voor alle stappen in een echtscheidingsproces lees mijn e-book (gratis te downloaden) : https://kijk-op.nl/onthuwelijken/