Scheiden is van alle leeftijden

Scheiden met Floris begeleidt stellen in goed onderling overleg tijdens hun scheiding. Daarvoor zit ik vaak met zeer uiteenlopende stellen aan tafel. Scheiden is van alle leeftijden.

Jongste stel

De jongste cliënten waren ten tijde van hun scheiding 22 en 23 jaar jong. Heel verliefd werd het ja-woord gegeven op een tropische en exotische locatie in het buitenland. Ze waren nog maar net 1,5 jaar getrouwd. Wel met elkaar, maar duidelijk niet met de ware. Toen kwam het hoge woord eruit dat er een breuk was en hun relatie geen toekomst meer zou hebben.

Gelukkig waren er nog geen kinderen, maar toch… Het huis, de financiën – alles was verbonden met elkaar geraakt tijdens dit korte huwelijk. Door hen inzicht en vertrouwen te geven kon ik de scheiding netjes voor ze regelen. Bezittingen werden in goed overleg verdeeld, één van de twee kon in het huis blijven wonen. Ze wisten met ieder hun eigen inkomen dat ze elk een goed bestaan konden opbouwen, apart van elkaar, zonder schuld of wrok naar de ander.

Het oudste stel dat ik heb mogen begeleiden waren respectievelijk 75 en 76 jaar. Ze leefden al geruime tijd gescheiden maar de man wilde nooit definitief de kogel door de kerk jagen. Zo gingen de jaren voorbij. Totdat hij, ondanks zijn hoge leeftijd, op tijd tot inkeer kwam en besloot zijn vrouw ‘los te laten en vrijheid te geven’, zoals hij het zelf noemde.

Oudste stel

Zijn ongeneeslijke ziekte zorgde ervoor dat zijn lichaam in de toekomst steeds minder zou gaan functioneren. Hij wilde inspraak in zijn scheiding, voordat hij hiertoe helemaal niet meer in staat zou zijn. In overleg met elkaar hebben zij alles samen kunnen regelen wat belangrijk voor ze was. Voor hem was er goede verzorging nodig tijdens zijn ziekte. Zij wilde graag kleiner wonen, geld en spullen van waarde konden naar de kinderen. Er was waardering en respect voor elkaar en voor de afhandeling en de harmonie waarin alles is begeleid.

Zo zie je maar; uit elkaar gaan en scheiden in goed onderling overleg is niet aan leeftijd gebonden. Scheiden is van alle leeftijden.

Vragen of reageren of neem indien nodig contact op met erkend scheidingsbemiddelaar en mediator Floris Heuyerjans voor een afspraak of een oriënterend adviesgesprek. https://scheidenmetfloris.nl/contact/

 

<< Terug